tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kulttuurikilpailu

Tämä on meidän Anttola –kulttuurikilpailun parhaat palkittiin


Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry:n kotiseutujaosto järjesti Tämä on meidän Anttola –kulttuurikilpailun yhteistyössä Anttolan yhtenäiskoulun kanssa. Kulttuurikilpailussa haluttiin saada nuorten näkemyksiä Anttolasta sekä ylipäätänsä koululaiset miettimään, millainen Anttola oikein.

Suomen kielen päivänä 9.4. palkittiin parhaat piirtäjät ja kirjoittajat. Palkintoja jakamassa olivat Anttolan Maa- ja kotitalousseura ry:n puheenjohtaja Eila Leppänen ja kotiseutujaoston puheenjohtaja Paavo Barck sekä kilpailun sihteerinä toiminut Taina Harmoinen.

1.- 3. -luokkalaiset piirsivät oma näkemyksensä Anttolasta. Piirustuksien arvosteluraatiin kuuluivat opettaja Mika Salonen, kotiseutujaoston edustajina Aulis Oittinen ja Maija Noponen sekä asiantuntijana Eeva Sunna. Raadin arviointikriteerinä olivat sommitelmallisuus eli paperin tasapuolinen käyttö, värien käyttö, taiteellisuus, omaperäisyys ja oma näkemys aiheesta.

Raadin tehtävä ei ollut helppo, sillä upeita töitä oli niin paljon. Raati päättikin palkita peräti kahdeksan piirtäjää. Palkintoina oli piirustustarvikkeita.

  1. palkinnon voitti Senni Mäkipää (2. luokka) upealla kirkon kuvalla
  2. palkinto meni Henna Väisäselle (3. luokka) satama-aiheisella piirustuksella
  3. palkinnon sai Niko Seppänen (2.luokka) omaperäisellä, taiteellisella työllään
  4. palkinto meni Veeti Qvistille (1.luokka)

Näiden neljän palkintosijan lisäksi raati palkitsi neljä piirtäjää kunniamaininnalla.

Kasper Asikainen, 1. luokka
Eerikki Forsman, 2. luokka
Joona Kotro, 2. luokka
Katriina Lehkonen, 3. luokka


Ylemmät luokat osallistuivat kilpailuun kirjoituksilla. Kirjoitukset arvosteli raati, johon kuuluivat opettaja Karoliina Haverinen, kotiseutujaoston edustajina Paavo Barck ja Taina Harmoinen sekä asiantuntijana Mikko Laiho.

Raadin arviointikriteerinä olivat idea, oma näkemys sekä oikeakielisyys.

4.-6. luokkalaiset, palkintoina lahjakortit kirjakauppaan
  1. palkinnon voitti Marika Laulainen (4. luokka)
  2. palkinto meni Enna Myyryläiselle (6. luokka)
  3. palkinnon sai Henna Kerkelä (5.luokka)

Näiden kolmen palkintosijan lisäksi raati palkitsi kaksi kirjoittajaa kunniamaininnalla:

Inka Rantalainen, 6.luokka
Vilma Suontakanen 4. luokka


7.-9. luokkalaiset

Yläluokkalaisten osallistumisinnokkuus ei aivan yltänyt alempien luokkien tasolle. Raadin arvioinneissa kaksi kirjoitusta nousi selkeästi muiden yläpuolelle ja raati päättikin jakaa vain kaksi palkintoa.
  1. palkinnon voitti 8.-luokkalainen Lotta Leinonen. Lotan kirjoituksessa oli omaperäinen idea, meidän Anttolaa oli havainnollistettu kivasti ja kielellisesti teksti oli hyvää.
  2. palkinto meni Ida Lautiaiselle (8. luokka). Iidan teksti on hyvin kirjoitettu, monipuolinen ja myös omalla tavallaan kantaa ottava.

Lisätietoja: kulttuurikilpailun sihteeri Taina Harmoinen, 050 350 3685


4.-6. luokkien sarjan palkitut
Senni Mäkipään (2.lk) kirkko