keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Saksalaisten oppilaiden vierailu Anttolaan 8.-13.3.2015

8.3.2015

Pönitzin oppilaiden vierailu toteutettiin sekä Mäntyharjun että Anttolan yhtenäiskoulussa. Anttolaan tuli kuusi oppilasta ja yksi opettaja, jotka majoittuivat perheissä.  Matka taittui Saksasta Suomeen laivalla ja Helsingistä Anttolaan bussilla.

9. 3. 2015
Maanantaina olikin jo aika tutustua kouluun. Saksalaisille järjestettiin tervetulotoivotus ja he tutustuivat koulun uusiin tiloihin ja olivat tunneilla.


                                kuva: Stefanie Kratz

10.3.2015
Tiistaina saksalaiset ja suomalaiset Pönitz-projektin oppilaat seikkailivat ympäri Mikkeliä kun Suomen Nuoriso-opisto järjesti heille kaupunkisuunnistuksen. Mukana oli myös Mäntyharjun Yhtenäiskoulun oppilaita. 


                                Kuva: Anniina Korhonen

11.3.2015
Saksalaiset tutustuivat Suomen kulttuuriin mustikkakukon leipomisen ja sählyn peluun muodossa.

                                Kuva: Stefanie Kratz

12.3.2015
Torstai oli normaali koulupäivä. Saksalaiset pääsivät osallistumaan myös saksan tunneille, joilla he esittelivät koulunsa ja kertoivat hieman matkastaan Suomeen. Illalla vietettiin Hurissalon Jänniemessä pieniä läksiäisjuhlia makkaranpaiston, saunomisen ja avantouinnin merkeissä.


                                Kuva: Stefanie Kratz

13.3.2015
Perjantaina olikin jo lähdön hetki. Itkuilta säästyttiin (melkein!). Onneksi teemme huhtikuun lopussa vastavierailun Pönitziin. Bis dann!