torstai 11. syyskuuta 2014

9. luokka Espanjaa valloittamassa

Maanantaina 1.9. Anttolan yhtenäiskoulun 9. luokka suuntasi kauan odotetulle luokkaretkelle Barcelonaan. Alkumatka oli hieman epäonninen, sillä osalla reissulaisista jäi matkalaukut Helsinkiin lentoyhtiön lajitteluhäiriön takia. Yhteistoimin selvisimme kuitenkin ongelmista, ja lainailimme tavaroita toisillemme. Espanjan talous sai myös piristysruiskeen, kun reissulaiset suuntasivat kauppoihin ostamaan uusia matkavaatteita. Opimme myös, että matkalla voi sattua ja tapahtua, mutta yleensä koettelemuksista selviää reippaalla asenteella.


Käppäilimme pitikin kävelykatu La Ramblaa ja ihastelimme espanjalaista elämänmenoa. Erityisesti ihmisiä kuhiseva kauppahalli La Boqueria teki vaikutuksen notkuvine hedelmätiskeineen. Reissun kohokohtia olivat vierailut rannalle, sillä osa pääsi ensimmäistä kertaa uimaan mereen. Isojen aaltojen vyöryessä rantaan nauru oli herkässä.

Tutustuimme myös kuuluisan arkkitehti Antonio Gaudin taidonnäytteisiin: vieläkin kesken olevaan La Sagrada Familia -kirkkoon ja värikkääseen Park Güell -puistoon. Viiletimme bussilla ympäri kaupunkia, nautimme maisemista ja räpsimme valokuvia. Illallisella nautimme espanjalaista paellaa ja Sirpa-ope opetti espanjan kielen alkeita. Viimeisenä päivänä kävimme myös ihmettelemässä Barcelonan katedraalia.

Kaiken kaikkiaan matka oli opettavainen ja hauska. ”Muy bien!”, niin kuin Espanjassa sanottaisiin.