tiistai 8. huhtikuuta 2014

5. ja 6. luokka elokuviin

Huomenna ke 9.4. koulumme 5. ja 6. luokka osallistuvat lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtumaan, DOKKINOON Kinolinnassa. Oppilaat näkevät elokuvasarjan, joka koostuu lyhyistä dokumenttielokuvista.

DOKKINO on Helsingin dokumenttielokuvafestivaaliyhdistys DocPointin järjestämä valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. Se tutustuttaa ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret ikäryhmille suunnatun luovan dokumenttielokuvan maailmaan.  

12-vuotiaan DOKKINOn tämän vuoden teema on Yli esteiden. Elokuvat antavat eväitä, kuinka selvitä tiukoista paikoista ja mutkikkaistakin asioista. Välillä esteiden ylittäminen vaatii enemmän ponnisteluja, kun toisinaan niiden yli on helpompi loikata. Joskus on itse keksittävä, miten selvitä eteen tulevista esteistä, joskus taas tukeuduttava ystävän tai vanhemman apuun. Alakoulusarjassa tutustutaan muun muassa Vantaan Hevoshaan koulun vitosluokkaan dokumentissa Disco, hollantilaiseen Benteen The Voice Kids -laulukilpailun aikana dokkarissa Benten ääni sekä Davidiin ja hänen isoisänsä seikkailuihin Isoisä, minä ja helikopteri taivaaseen-dokumentissa.

 Tarkemmat tiedot elokuvista ja esityssarjoista löydät PDF-katalogistamme osoitteesta www.docpoint.info/dokkino