keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Mikkeli 175 vuotta

MIKKELI 175 VUOTTA TORSTAINA 7.3.

Kaupungin syntymäpäivä 7.3. lähestyy ja avoimia ovia järjestetään monin paikoin eri hallintokunnissa ja kouluissa sekä päiväkodeissa. Kaupungintalolla on Mikkelin oppaiden johdolla yleisökierrokset klo 10, 11, 13 ja 14 ja kaupungin virastotalossa klo 11 ja 13. Kummankin talon viimeisessä opastustunnissa on mukana viittomakielen tulkki. Kaupungin virastotalon 2. kerroksessa oleva pienoismalli saa uudet valot ja infotaulun ja pääse näin paremmin esille. Olisi hyvä, jos joka toimipisteessä/kerroksessa olisi nimettynä joku ”aulaemäntä/aulaisäntä”, joka voisi vastaanottaa vierailulle tulevia kuntalaisia ja mahdollisesti täydentää oppaiden selitystä kunkin toimipisteen palvelutarjonnasta. Kuntalaisia voi pistäytyä myös opaskierrosten välillä. Katsottehan myös, että käytävät ovat vapaina tavaroista, jotta on helpompi liikkua.

Aamulla aloitamme klo 9 lipunnostolla Mikkelin torilla. Toivomme myös kaupungissa yleistä liputusta juhlan kunniaksi. Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla on kaupunginjohtaja Kimmo Mikanderin tervehdys klo 15. Samaan aikaan alkaa juhlakahvitus ja kirjatori, jossa myydään kaupungin historiaan liittyvää kirjallisuutta. Kaupunginorkesterin konsertti alkaa klo 16. Martti Vuorisen Mikkeliin -laulun ensiesitys on klo 17.45. Projektipäällikkö Pia Puntasen luento alkaa klo 17. Stellan Tähtitorilla on tapahtumassa mukana viittomakielen tulkki. Hännin kentällä jatketaan taitoluistelun ja ohjatunyleisöluistelun merkeissä klo 18–20.30. Tarjolla on koko perheelle sopivaa musiikkia, mehua ja pipareita sekä lapsille liukumäki. Juhlavuoden tapahtumakalenteri löytyy kaupungin nettisivuilta.

Juhlatoimikunta toivoo, että myös Mikkelin päivän läheisyydessä 29.9. olisi tapahtumia liittyen juhlavuoteen. Mikkelin kaupunginorkesteri järjestää juhlavuoden konsertin torstaina 26.9. Alustavasti on sovittu, että tuomiokirkossa on juhlajumalanpalvelus 29.9. klo 10 ja iltapäiväksi on suunnitteilla ekumeeninen pyhiinvaellus vanhoille Mikkelin alueen kirkon paikoille ja kalmistoihin. Syksyllä jatkuu myös mielenkiintoinen luentosarja Mikkelin historiasta.