torstai 29. marraskuuta 2012

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha muotoilija Roni Kosuselle

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta on kokouksessaan 28.11.2012 myöntänyt nuoren mikkeliläisen taiteilijan apurahan muotoilija Roni Kosuselle. Apurahan suuruus on 1000 euroa ja se on ollut haettavissa lokakuun loppuun mennessä 2012.

Kosunen suunnittelee erityisesti kalusteita, valaisimia sekä kokonaisia tuoteperheitä. Hän pitää vastakohtien ja kontrastien luomisesta joka näkyykin hyvin Kosusen töissä. Muotoilijana Kosunen haastaa itsensä ja tuo esille oman hienovaraisen taiteellisuuden. Töissään hän myös huomioi ympäristöystävällisyyden näkökulman.

Kosusen töissä on selkeä muotokieli ja pelkistetty tyyli. Ajattomuus, arjen käytännöllisyys, värit, leikkisyys sekä valon ja varjon liitto ovat ominaista Kosusen töille. Materiaalina metalli ja puu sen eri versioina tuovat Kosusen töihin ilmeikkyyttä. Koivun käyttö veistoksellisissa kaiuttimissa tyylittelee tilaa säästävästi. Kosusen jopa yllättävällä tavalla käyttämä koivun tuohen rouhea ulkopinta yhdistyy luontoon ja suoraviivaiseen kaiutinsarjaan. Mielikuva herättää aistit ja tuo mieleen Saimaan ja saunan savut.  Samasta materiaalista on Kosunen luonut myös kalustesarjan joka suorastaan yllyttää koskemaan sen rouheaa pintaa. Arjen käyttöesineiden kautta Kosunen on löytänyt hienosti oman tyylikkään muotokielen. 
Kosusen portfoliosta löytyy kymmenen erilaista tuoteperhettä.  Taite, Tovi, Aalto, Lastu, Roso, Halo, Uurre, Kota, Katve ja Hohka- tuoteperheet.
Hänen tuotteisiin voi tutustua seuraavasta linkistä www.nollasarja.fi
Ensimmäinen nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnettiin vuonna 1974 kuvataiteilija Petteri Puustiselle.

Apuraha myönnetään 17 - 30-vuotiaalle mikkeliläiselle nuorelle, jolla on näyttöä taiteellisesta toiminnasta. Pelkkä taiteen opiskelu ei ole riittävä peruste. Apurahan käyttötarkoitus on vapaa. Apurahan hakijan täytyy olla syntynyt nykyisen Mikkelin alueella.

Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli yhteensä viisi kappaletta.