torstai 4. lokakuuta 2012

Wilma-järjestelmästä

Wilma-järjestelmä on Mikkelin kaupungin käyttöönottama valtakunnallinen yhteydenpitoväline kodin ja koulun välillä. Olemme syksyn aikana saaneet sekä positiivista että kielteistä palautetta järjestelmään liittyen. Osaan asioista pystymme vaikuttamaan koulun tasolla, mutta osaan emme. Poissaolot on kätevä ilmoittaa Wilmassa, samoin viestien lähettämiseen se sopii. Silloin täytyy vain muistaa viive viestin saamisessa. Ensin tulee ilmoitus sähköpostiin, jonka jälkeen vastaanottaja osaa mennä viestin wilmasta lukemaan. Iltaisin ja viikonloppuisin ei koulun työntekijällä ole velvollisuutta tarkkailla sähköpostia.

Järjestelmän käyttöön kuuluu kertoa myös oppilaan edistymisestä opinnoissaan. Sen lisäksi, että opettajat merkitsevät Wilmaan tekemättömät läksyt, kirjaamme sinne myös palautetta oppilaan käyttäytymisestä. Tämä on tärkeää tietoa teille koteihin siitä, kuinka lapsen/nuoren ihmisenä kasvu ja vastuunotto omista asioista on kehittynyt. Koska lapsella on monia opettajia päivän aikana, emme koulussa pysty arvioimaan saamanne tiedon määrää. Pahoittelen mikäli se on jostakusta tuntunut liian suurelta. Tärkeintä mielestäni kuitenkin on, että tieto kulkee.

Pyrimme siihen, että aika riittäisi myös positiivisen palautteen antamiseen Wilmassa. Tämä on tietysti haastavaa, kun opetusryhmiä on samalla opettajalla monia, mutta se on tavoite. Luokassa opettajat ja avustajat antavat päivittäin oppilaille kannustavaa palautetta työskentelyn lomassa ja toivottavasti tämäkin kantautuu teidän vanhempien korviin keskusteluissa oman lapsen/nuoren kanssa.

Otamme edelleen vastaan kehittämisideoita, tehdään yhdessä Wilmasta entistä parempi työväline!